Pahal Financial Services Pvt. Ltd - Financiële ondersteuning voor vrouwen op het platteland en in steden in India

Pahal Financial Services Pvt. Ltd

Financiële ondersteuning voor vrouwen op het platteland en in steden in India

India

De microfinancieringsinstelling (MFI) Pahal Financial Services Pvt. Ltd (Pahal) is sinds 2011 actief in de deelstaat Gujarat. Pahal verstrekt leningen aan vrouwen met een laag inkomen om hen te helpen inkomensgenererende activiteiten te ontwikkelen, schulden af te lossen, hun huis te repareren of de opleiding van hun kinderen te financieren. In 2014 had Pahal een portefeuille van meer dan 45.000 klanten.

Pahal wil vrouwen in achtergestelde gebieden boven de armoedegrens helpen door hen toegang te geven tot financiering. Pahal heeft de Fair Practices Code en de richtlijnen van de Reserve Bank of India geïntegreerd in haar eigen gedragscode die wordt toegepast door haar personeel en wordt uitgelegd tijdens monitoringsbezoeken.

Pahal heeft klantenmonitoring hoog op de agenda gezet. De MFI heeft hiertoe onder andere een intern controlesysteem opgezet, dat bijvoorbeeld kijkt naar de interactie tussen personeel en klant en onaangekondigd vergaderingen bijwoont of filialen bezoekt. Pahal is pro-actief in het voorkomen dat klanten meerdere leningen afsluiten en overmatige schulden opbouwen.

Pahal is sinds 2014 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF