Fertiplant East Africa Limited - Bevorderen van de productie van lokale kunstmest op maat

Fertiplant East Africa Limited

Bevorderen van de productie van lokale kunstmest op maat

Kenia

Als eerste kunstmestproducent in de sub-Sahara wil Fertiplant East Africa Limited (Fertiplant) een bijdrage leveren aan het verbeteren van landbouwpraktijken in de regio.

De fabriek van Fertiplant, gevestigd in Nakuru, wordt in 2019 operationeel en zal werk bieden aan meer dan 100 mensen. De fabriek maakt gebruik van de nieuwste stoomgranulatietechnologie om kunstmestcombinaties op maat te produceren voor thee-, koffie-, aardappel- en maïsboeren in Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania en Burundi.

Oikocredits samenwerking met Fertiplant ging in 2018 van start en sluit goed aan op Oikocredits missie: investeren in organisaties die op duurzame wijze de levenskwaliteit van mensen met een laag inkomen verbeteren. De verwachting is dat de producten van Fertiplant een waardevolle bijdrage zullen leveren aan betere oogsten, hogere inkomens voor boeren en een sterkere economie in de regio.

Kunstmest op maat voor specifieke gewassen of grond kan ook een belangrijke rol spelen in de voedselzekerheid gezien de dalende beschikbaarheid van landbouwgrond, veranderende weerspatronen en bevolkingsgroei.

Download deze pagina als PDF