ION Financiera SAPI de CV SOFOM ER - Hypotheken voor zelfstandigen in Mexico

ION Financiera SAPI de CV SOFOM ER

Hypotheken voor zelfstandigen in Mexico

Mexico

ION Financiera, SAPI de CV SOFOM ER (ION) is de eerste vrijwillig gereguleerde financiële instelling in Mexico, gericht op financiële inclusie, die hypotheken verstrekt. ION stelt Mexicanen met een laag inkomen in staat om een hypotheek af te sluiten en hun levensstandaard te verhogen.

Een van de basisrechten die onderdeel uitmaken van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) is het recht op huisvesting. In Mexico hebben echter bijna 10 miljoen mensen geen woning óf een woning die overvol en ongeschikt is.

Een groot deel van de Mexicaanse samenleving is zelfstandig ondernemer. Dat betekent dat ze niet terecht kunnen bij INFONAVIT, de publieke hypotheekverstrekker. En commerciële hypotheekverstrekkers geven liever de voorkeur aan klanten in loondienst met een vast inkomen. ION is in 2011 opgericht om dit probleem aan te pakken door hypotheken te verstrekken aan de 'onafhankelijke' marktsector.

ION heeft een duidelijk kredietbeleid en maakt onder andere gebruik van kredietbureaus om te voorkomen dat klanten meer lenen dan ze zich kunnen veroorloven. Het bedrijf bevordert milieuvriendelijke bouwtechnieken door scherpe rentes te bieden aan bouwbedrijven die bereid zijn deze technieken toe te passen.

ION Financiera, SAPI de CV SOFOM ER is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF