Agricultores Federados Argentinos Sociedad Cooperativa Limitada - Een betere onderhandelingspositie voor kleine en middelgrote boeren

Agricultores Federados Argentinos Sociedad Cooperativa Limitada

Een betere onderhandelingspositie voor kleine en middelgrote boeren

Argentinië

De Argentijnse coöperatie Agricultores Federados Argentinos (AFA) produceert en verkoopt landbouwproducten en -inputs. Daarnaast produceert AFA eetbare oliën. De coöperatie biedt boeren een breed scala aan diensten zoals groenteverwerking, logistieke diensten, verzekeringsproducten, technische ondersteuning en financieringsoplossingen.

AFA is aanwezig in meer dan 130 steden in 9 provincies: Santa Fe, Buenos Aires, Córdoba, Entre Ríos, Santiago del Estero, Chaco, Salta, Tucumán en San Luis (2016).

AFA is een toonaangevende landbouwcoöperatie in Argentinië. Het is tevens een van de grootste coöperaties in Latijns-Amerika. AFA is in 1932 opgericht en heeft inmiddels meer dan 37.000 leden (2016). De meeste leden zijn kleine en middelgrote boeren met geen of een zwakke onderhandelingspositie op de markt. Lid zijn van de coöperatie betekent toegang tot betere marketingmogelijkheden. En het betekent dat ze zelf hun boerderij kunnen beheren in plaats van deze te hoeven verpachten aan een groot internationaal agro-bedrijf.

Agricultores Federados Argentinos is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF