Advans SA, SICAR - Versterking van Advans Group, een internationaal netwerk van financiële instellingen

Advans SA, SICAR

Versterking van Advans Group, een internationaal netwerk van financiële instellingen

Frankrijk

Advans SA, SICAR is opgericht in 2005 om financiële diensten op maat te leveren aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in ontwikkelingslanden en opkomende landen met slechte, beperkte of geen toegang tot formele financiële diensten.

De visie van Advans is een netwerk van financiële instellingen die een bijdrage leveren aan het versterken van lokale ondernemingen, het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verhogen van de levensstandaard van haar klanten. De organisatie wil de private sector stimuleren om economische en maatschappelijke ontwikkelingen in gang te zetten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Er zijn momenteel negen afdelingen van Advans in Afrika en Azië. De meeste eindklanten zijn micro- kleine en middelgrote ondernemingen, waaronder veel vrouwelijke ondernemers. Een aantal filialen wil ook meer actief worden op het platteland. Door de jaren heen heeft Oikocredit verschillende afdelingen van Advans gefinancierd in onder andere Kameroen, Ghana, Tanzania en Cambodja.

De Advans Group is hard op weg een toonaangevend microfinancieringsnetwerk te worden, vooral in Afrika, met een efficiënte, goed ontwikkelde structuur en continue aandacht voor het verbeteren van financiële prestaties.

Advans SA, SICAR is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF