Banco do Povo - Banco do Povo Crédito Solidário - Ondersteuning voor micro-ondernemerschap via leningen voor solidariteitsgroepen

Banco do Povo - Banco do Povo Crédito Solidário

Ondersteuning voor micro-ondernemerschap via leningen voor solidariteitsgroepen

Brazilië

De Braziliaanse ngo Banco do Povo - Crédito Solidário (BPCS) is een erkende Civil Society Organization of Public Interest (OSCIP) die in 1997 is opgezet in Santo André, een gemeente van São Paulo, ter ondersteuning van het regionale armoedebestrijdingsbeleid. BPCS levert nu financiële diensten aan micro- en kleine ondernemers in de zuidoostelijke stadsregio van São Paulo, beter bekend als Greater ABC Paulista. Deze regio is een conglomeraat van zeven steden: Santo André, São Bernardo do Campo, São Caetano do Sul, Diadema, Mauá, Ribeirão Pires en Rio Grande da Serra.

Sinds 2007 verstrekt BPCS vooral leningen aan solidariteitsgroepen via een netwerk van filialen op strategische locaties, bijvoorbeeld bij knooppunten van openbaar vervoer, om interactie met en ondersteuning aan klanten te faciliteren.

BPCS wordt door externe partijen gezien als een van de meest toonaangevende sociale investeerders van Brazilië. BPCS werkt zeer klantgericht wat ook blijkt uit de OSCIP-status en deelname aan het Programa Nacional de Microcredito Produtivo Orientado.

Banco do Povo - Crédito Solidário is sinds 2015 een partner van Oikocredit partner.

Download deze pagina als PDF