AHSETFIN, Asociación Hondureña para el Desarrollo de Servicios Técnicos y Financieros - Betere toegang tot water voor kleine ondernemingen in plattelandsgebieden

AHSETFIN, Asociación Hondureña para el Desarrollo de Servicios Técnicos y Financieros

Betere toegang tot water voor kleine ondernemingen in plattelandsgebieden

Honduras

De vereniging Asociación Hondureña para el Desarrollo de Servicios Técnicos y Financieros (AHSETFIN) is opgericht in 2006 en levert financiële diensten aan micro- en kleine ondernemers op het platteland van Midden- en Zuid-Honduras via gemeenschapsbanken en persoonlijke leningen.

AHSETFIN is opgericht door een groep ondernemers die alleenstaande moeders en mannen die geen toegang tot financiering van banken hebben, ondersteunen. Het hoofdkantoor van de vereniging is in Tegucigalpa en er is een vestiging in de stad Choluteca, de grootste stad in het zuiden van Honduras. AHSETFIN heeft klanten in stedelijke en plattelandsgebieden van de departementen Francisco Morazán en Choluteca.

De meeste klanten zijn micro- en kleine ondernemers die tortilla's, snoep en sap verkopen, schoenenmakers, garagehouders en ondernemers met een kleine werkplaats.

Veel wijken en gemeenschappen waar AHSETFIN werkzaam is, hebben geen toegang tot openbare basisvoorzieningen: vaak is er bijvoorbeeld geen stromend water; mensen krijgen alleen water via watertanks. Uit onderzoek van AHSETFIN blijkt dat 50% van de klanten problemen heeft met watertekorten. Om deze klanten te ondersteunen, heeft AHSETFIN een speciaal leenprogramma opgezet onder de naam CrediAgua.

De vereniging gebruikt Oikocredits lening om ongeveer 500 klanten financiële en technische ondersteuning te bieden voor betere watervoorzieningen.

AHSETFIN, Asociación Hondureña para el Desarrollo de Servicios Técnicos y Financieros is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF