Agência de Microcrédito Solidário do Alto Uruguai Catarinense - Ondersteunende micro-ondernemerschap in de staat Santa Catarina

Agência de Microcrédito Solidário do Alto Uruguai Catarinense

Ondersteunende micro-ondernemerschap in de staat Santa Catarina

Brazilië

De microfinancieringsinstelling (MFI) Agência de Microcrédito Solidário do Alto Uruguai Catarinense (CRECERTO) is in 2001 opgericht in de stad Concordia. CRECERTO is een erkende Public Interest Civil Society Organisation (OSCIP in het Portugees) en financiert micro- en kleine ondernemingen, vooral micro-ondernemers, in verschillende gemeenten in de staat Santa Catarina in Brazilië. Met meer dan 2.600 klanten in Santa Catarina (december 2013) is CRECERTO een van de belangrijkste MFI's in deze staat.

De diensten van CRECERTO vormen een unieke en belangrijke financiële bron voor de belangrijkste doelgroep, informele micro-ondernemers die zijn uitgesloten van het formele banksysteem. Bijna 90% van de bedrijven die worden ondersteund door CRECERTO is actief in de informele economie. Dit laat zien hoe groot de rol en een impact van deze MFI is in de informele sector.

CRECERTO heeft een sterke focus op sociale impact en good practices. CRECERTO neemt onder andere deel aan het National Productive Microcredit Programme, dat zich inzet om het niveau van social performance management en klantgerichtheid te verhogen.

CRECERTO is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF