Yehu Microfinance Trust - Vrouwenemancipatie op het platteland van de kustregio van Kenia

Yehu Microfinance Trust

Vrouwenemancipatie op het platteland van de kustregio van Kenia

Kenia

De microfinancieringsinstelling (MFI) Yehu Microfinance Trust (Yehu) levert financiële diensten aan meer dan 17.000 leden ter ondersteuning van hun sociaal-economische ontwikkeling. Ongeveer 85% van hen zijn plattelandsvrouwen. Yehu Microfinance Trust is vooral actief in de kuststreek van Kenia.

Yehu komt voort uit een project uit 1998 dat was opgezet door de internationale NGO Choice Humanitarian. Vandaag de dag is het een van meest toonaangevende MFI's in Kenia. 'Yehu' betekent 'van ons' in het lokale dialect van de kustregio en verwoordt een sterk gevoel van verbondenheid.

Yehu biedt op maat gemaakte leningen, die variëren van kleine maandelijkse voorschotten tot driejarige leningen. De leningen worden verstrekt aan verschillende micro- en kleine ondernemingen en gebruikt voor water- en sanitaire voorzieningen, handelsactiviteiten en consumptie. De producten van Yehu worden regelmatig onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds voldoen aan de behoeften van klanten en competitief zijn. Dankzij een voorzichtig risicomanagementbeleid en duidelijke targets en doelstellingen is het aantal klanten met betaalproblemen erg laag.

Yehu Microfinance Trust is sinds 2014 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF