CreditAccess Grameen Limited (Formally Madura Micro Finance Limited) - Marktkoppeling en promoten van ondernemerschap voor sociaal-economische ontwikkeling

CreditAccess Grameen Limited (Formally Madura Micro Finance Limited)

Marktkoppeling en promoten van ondernemerschap voor sociaal-economische ontwikkeling

India

De microfinancieringsinstelling (MFI) Madura Microfinance Limited, opgericht in 2005, is gevestigd in Tamil Nadu en biedt financiële en niet-financiële diensten in 29 districten in de staat Tamil Nadu, in Karnataka en Maharashtra.

Madura legt grote nadruk op klantbescherming via een aantal initiatieven en niet-financiële diensten. De organisatie laat klanten bijvoorbeeld uitgebreid screenen door een kredietbureau en kijkt hoeveel mensen kunnen terugbetalen. De rentetarieven zijn transparant en er zijn geen verborgen kosten. De werknemers in het veld, die vooral bestaan uit vrouwen die vaak zelf klant van Madura zijn geweest, organiseren gemeenschapsbijeenkomsten om groepen te helpen met het beheren van hun lening en met andere kwesties, zoals milieubescherming en gezondheidsvragen.

Madura Micro Finance Limited gaat Oikocredits investering gebruiken om leningen, eventueel met extra diensten, te verstrekken aan haar leden. Daarnaast gaat Madura proberen om ondernemerschap onder leden te bevorderen door het organiseren van businesstrainingen en voorlichtingsprogramma's.

Madura Micro Finance Limited is sinds 2014 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF