Advans Ghana Savings and Loans Limited - Ondersteuning voor ondernemerschap in Ghana

Advans Ghana Savings and Loans Limited

Ondersteuning voor ondernemerschap in Ghana

Ghana

Advans Ghana Savings and Loans Ltd (Advans Ghana) biedt financiële diensten aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die beperkt of geen toegang hebben tot formele bankdiensten.

De MFI speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van ondernemerschap in Ghana en maakt deel uit van de Advans-groep die actief is in een aantal landen.

Advans Ghana werd opgericht in 2007 en werkte in 2014 voor het eerst samen met Oikocredit.

Ik zou Advans Ghana aanbevelen aan anderen vanwege de transparante rentetarieven en flexibele betalingsvoorwaarden

Kadija Alhassan, klant, Advans Ghana

Kadija Alhassan (hierboven afgebeeld) verkoopt gekoelde dranken en zoetwaren aan bedrijven en particulieren. Ze sloot in oktober 2013 haar eerste lening af bij Advans Ghana en heeft momenteel zowel een deposito als een lening bij de MFI.

Voordat ze klant werd van Advans Ghana, bezat Kadija al twee winkels, maar kon ze niet voldoende voorraad opbouwen om aan de vraag van haar klanten te voldoen. Met een eerste lening van Advans Ghana heeft ze haar voorraad en daarmee haar klantenbestand kunnen uitbreiden. De verkoop is snel gestegen en is haar bedrijf gegroeid. Inmiddels heeft zes werknemers in dienst.

Volgens Kadija heeft ze voor Advans Ghana gekozen vanwege het financiële advies dat ze krijgt. De begeleiding die de MFI haar gaf, heeft haar geholpen bij de registratie van haar bedrijf en ze weet nu hoe ze haar zakelijke administratie moet doen en kan bijhouden.

Download deze pagina als PDF