MiCrédito, SA - Leningen en levensverzekeringen voor winkeliers en kleine boeren

MiCrédito, SA

Leningen en levensverzekeringen voor winkeliers en kleine boeren

Nicaragua

MiCrédito, SA is een microfinancieringsinstelling (MFI) die leningen verstrekt aan kleine boeren en winkeliers.

Nicaragua heeft een van de laagste inkomensniveaus in Latijns-Amerika; bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het land is vooral afhankelijk van de landbouw en een groot deel van het bruto nationaal product is afkomstig van geld dat door immigranten naar de familie thuis in Nicaragua is overgemaakt.

Oikocredit heeft MiCrédito een lening verstrekt omdat de organisatie actief is in een van de armste regio's in Latijns-Amerika en omdat er veel vraag is naar de financiële diensten. MiCrédito probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ongeveer de helft van de leningen wordt verstrekt in stedelijke gebieden, maar het is de bedoeling dat de organisatie de komende jaren ook een belangrijke financiële dienstverlener wordt in plattelandsgebieden en kleinschalige boeren gaat ondersteunen, die leningen het hardst nodig hebben.

Naast leningen levert MiCrédito ook levensverzekeringen, geldwisseldiensten, de incasso van overheidscheques en prepaid krediet voor mobiele telefoons.

MiCrédito gebruikt Oikocredits leningen om de leningenportefeuille uit te breiden.

Download deze pagina als PDF