Fundación José María Covelo - Financiering om de MFI-sector te ondersteunen en te versterken

Fundación José María Covelo

Financiering om de MFI-sector te ondersteunen en te versterken

Honduras

Fundación José María Covelo (Fundación Covelo) biedt financiële diensten, verleent technische bijstand en verzorgt technologische oplossingen om microfinancieringsinstellingen (MFI's) in Honduras te versterken en te ontwikkelen. Fundación Covelo ondersteunt MFI's in Honduras, El Salvador en Nicaragua. Daarnaast ondersteunt het drie coöperaties.

Fundación Covelo is al meer dan 20 jaar actief en wordt beschouwd als één van de meest ervaren en meest bekende microfinancieringsinstellingen in het land. Naast financiële producten (leningen en doorlopend krediet) wordt ook technische ondersteuning geboden. Bijvoorbeeld om bepaalde aandachtspunten of behoeften die komen bovendrijven tijdens monitoringbezoeken aan te pakken.

Fundación Covelo heeft een sterk sociaal profiel en is een actief voorstander van duurzame energie. Zo is er een nieuw fonds opgezet waarmee haar klanten de aanschaf van zonnepanelen kunnen financieren voor mensen met een beperkte toegang tot het elektriciteitsnet.

In de afgelopen jaren heeft Fundación Covelo geïnvesteerd in het vergroten van haar impact (op het platteland), de toegankelijkheid en de gendergelijkheid door middel van het financieren van een aantal vrouwenorganisaties.

Fundación José María Covelo is sinds 2012 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF