Belstar Microfinance Limited - Microfinanciering voor vrouwelijke zelfhulpgroepen

Belstar Microfinance Limited

Microfinanciering voor vrouwelijke zelfhulpgroepen

India

Belstar Investment and Finance Private Ltd (BIFPL) is een microfinancieringsinstelling (MFI) die actief is in 5 staten (Tamil Nadu, Pondicherry, Karnataka, Maharashtra en Madhya Pradesh), waar zij financiële diensten levert aan vrouwen met een laag inkomen. BIFPL komt voort uit het liefdadigheidsinitatief 'Hand in Hand' tegen kinderarbeid en voor vrouwenemancipatie. Hand in Hand heeft in 2008 BIFPL overgenomen om verder uit te kunnen breiden.

BIFPL is sterk gericht op bedrijfsontwikkeling en op de bevordering van werkgelegenheid in onderontwikkelde regio's en kwetsbare gemeenschappen. De MFI onderschrijft de klantbeschermingsprincipes en past deze toe. Belstar heeft een systeem om de terugbetaalcapaciteit van klanten te beoordelen, beschikt over duidelijke productinformatie en heeft een sterk ontwikkelde feedback- en klachtenprocedure.

De MFI verstrekt microfinanciering aan vrouwen in kwetsbare situaties. De vrouwen nemen ook deel aan zelfhulpgroepen. Hoewel BIFPL zelf geen spaarinstelling is, spoort het leden wel aan om te sparen.

Belstar Investment and Finance Private Ltd is sinds 2012 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF