COPAGRAN, Cooperativa Agraria Nacional - Ondersteuning voor de veehouderij en landbouw in Uruguay

COPAGRAN, Cooperativa Agraria Nacional

Ondersteuning voor de veehouderij en landbouw in Uruguay

Uruguay

Cooperativa Agraria Nacional (COPAGRAN) is een landbouw- en veeteeltcoöperatie die diensten verleent aan boeren in Uruguay.

COPAGRAN werkt met ongeveer 3.267 boeren. 1.267 van hen zijn Uruguayaanse coöperatieboeren (waarvan een derde uit vrouwen bestaat). De overige 2.000 boeren zijn niet-leden.

COPAGRAN is een toonaangevende landbouwcoöperatie in Uruguay en diep geworteld in het traditionele landbouwcoöperatiesysteem. Het is een efficiënte en moderne organisatie die veel waarde hecht aan haar traditionele kernwaardes.

COPAGRAN is vooral actief in het gebied langs de rivier Uruguay, waar de grond zeer vruchtbaar is. Vanuit het hoofdkantoor in Montevideo stuurt COPAGRAN een aantal regionale kantoren aan, die op hun beurt weer een netwerk van lokale kantoren coördineren. Naast silo's, veevoer en biodiesel levert de coöperatie ook verschillende andere artikelen aan boeren via winkels. Dankzij haar grote geografische bereik heeft de coöperatie vaste voet aan de grond in een van de belangrijkste landbouwgebieden van het land.

Conform haar strategische focus op duurzame kleinschalige landbouw, ondersteunt Oikocredit COPAGRANs solidariteit met kleine boeren die worden bedreigd door grote internationale bedrijven die grote stukken land in Uruguay overnemen en hen proberen uit de markt te werken.

COPAGRAN is sinds 1998 een partner van Oikocredit.    

Download deze pagina als PDF