Cooperativa Agraria Cafetalera ACPC Pichanaki - Investeren in kleinschalige biologische fair trade koffieboeren

Cooperativa Agraria Cafetalera ACPC Pichanaki

Investeren in kleinschalige biologische fair trade koffieboeren

Peru

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Cooperativa Agraria Cafetalera ACPC Pichanaki is een koffieboerenvereniging gevestigd in Junín, Centraal-Peru. Pichanaki is in 2000 opgericht en vertegenwoordigt inmiddels rond de 270 kleine koffieboeren.

Pichanaki is opgericht om de koffie die geproduceerd wordt door haar leden tegen betere voorwaarden, en zonder tussenpersonen, te verkopen. Daarnaast biedt de vereniging (technische) ondersteuning voor koffieteelt om het kwaliteitsniveau van de koffie te verhogen.

Pichanaki heeft biologische, fair trade en vogelvriendelijke certificeringen en verkoopt haar producten op de internationale specialty koffiemarkt. In de loop der jaren is het aantal leden enorm gestegen, evenals de productie en verkoop.

De organisatie is sterk gecommitteerd aan het verbeteren van de koffiekwaliteit en -productie ten gunste van haar leden en haar eigen portefeuille. Pichanaki probeert de levensstandaard van haar leden te verhogen via maatschappelijke projecten op het gebied van voedselzekerheid en vrouwenemancipatie.

Cooperativa Agraria Cafetalera ACPC Pichanaki is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF