Federación Regional de Asociaciónes de Pequeños Cafetaleros Ecológicos del Sur del Ecuador - Versterken van de fairtrade koffiewaardeketen in Ecuador

Federación Regional de Asociaciónes de Pequeños Cafetaleros Ecológicos del Sur del Ecuador

Versterken van de fairtrade koffiewaardeketen in Ecuador

Ecuador

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Federación Regional de Asociaciónes de Pequeños Cafetaleros Ecológicos del Sur del Ecuador (FAPECAFES) is opgericht in 2002 om verenigingen van koffieboeren te helpen hun producten op de lokale en exportmarkt te verkopen. De federatie geeft technische ondersteuning en heeft verschillende ontwikkelingsprojecten. FAPECAFES vertegenwoordigt zo’n 1.200 kleinschalige fairtrade koffieboeren in de provincies Loja, Zamora Chinchipe en El Oro, in het zuiden van Ecuador.

FAPECAFES heeft een sterke focus op sociale resultaten en laat zien dat zij sterk gecommitteerd is aan het ontwikkelen van een groep kleine koffieboeren in een kwetsbare regio. De gemiddelde omvang van hun percelen is 1,5 hectare. Naast koffie verbouwen de meeste boeren ook andere gewassen zoals suikerriet, yucca, bananen, kokosnoten en avocado’s. Deze producten worden door de boeren zelf gebruikt of verkocht, om extra inkomsten te genereren.

FAPECAFES is een enthousiaste promotor van biologische landbouw met een coöperatieve benadering, sociale verantwoordelijkheid en respect voor het milieu.

Federación Regional de Asociaciónes de Pequeños Cafetaleros Ecológicos del Sur del Ecuador is sinds 2011 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF