Centro de Investigación y Desarrollo Regional - Leningen voor boeren en ondernemers op het platteland van Bolivia

Centro de Investigación y Desarrollo Regional

Leningen voor boeren en ondernemers op het platteland van Bolivia

Bolivia

Centro de Investigación y Desarrollo Regional (CIDRE) is een microfinancieringsinstelling opgericht in 1981 die leningen verstrekt aan boeren en ondernemers.

De klanten van CIDRE zijn micro- en kleine ondernemers en boeren in landelijke en randstedelijke gebieden. CIDRE biedt verschillende typen leningen om te gebruiken als werkkapitaal of investering. Zij ondersteunt groeiende bedrijven die actief zijn in de handel, traditionele ambachten, diensten en andere activiteiten.

CIDRE is een goed gestructureerde organisatie met vestigingen in belangrijke landbouwgebieden. Zij werkt sinds kort volgens de klantbeschermingsprincipes van microfinancieringsinstellingen om haar sociale prestaties te verbeteren.

Gezien haar organisatievorm kan CIDRE geen deposito- of spaarrekeningen aanbieden en is dus afhankelijk van andere financieringsvormen. CIDRE gaat Oikocredits lening gebruiken om meer leningen te verstrekken aan klanten. In de toekomst hoopt CIDRE een volledige vergunning te krijgen voor het aanbieden van spaarproducten.

In 2010 kreeg CIDRE een ‘Mix Market Transparency Certificate 5 Diamonds Rating’. In 2011 heeft Oikocredit CIDRE en haar personeel geholpen met het verbeteren van het risicomanagement qua beleid, procedures en instrumenten.

Download deze pagina als PDF