BANRURAL, Banco de Desarrollo Rural SA - Financiering voor micro-ondernemers op het platteland

BANRURAL, Banco de Desarrollo Rural SA

Financiering voor micro-ondernemers op het platteland

Guatemala

Banco de Desarrollo Rural SA (BANRURAL) is een gereguleerde bank die financiering verstrekt aan bedrijven op het platteland en aan micro-ondernemingen in Guatemala. De bank is in 1997 opgericht als een ontwikkelingsbank, met een speciale focus op de micro-, kleine en middelgrote ondernemers die geen financiering van reguliere banken konden krijgen.

De grote en gerenommeerde bank BANRURAL heeft tegenwoordig zo'n 1,7 miljoen klanten. De bank biedt een breed scala aan financiële diensten aan mensen die zijn achtergesteld. Om klanten zo goed mogelijk te bereiken, bevinden veel kantoren zich in de buurt van apotheken, parken of winkelcentra. Dit sluit aan bij het primaire doel van de bank: het bevorderen van economische en sociale ontwikkeling op het platteland.

Vanwege de eigendomsstructuur van de bank is BANRURAL wettelijk verplicht een ​​minimum aantal aandelen te verstrekken aan inheemse groepen, zoals Maya, Garifuna en Xincas, zodat zij hun economische ontwikkeling en onafhankelijkheid kunnen verbeteren. Dit is een belangrijk kenmerk dat BANRURAL onderscheidt van andere banken.

Banco de Desarrollo Rural SA is sinds 2005 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF