Cooperativa Padecomsmcredito de RL de CV - Minder financiële delinquentie door ondersteuning voor micro- en kleine ondernemers op het platteland

Cooperativa Padecomsmcredito de RL de CV

Minder financiële delinquentie door ondersteuning voor micro- en kleine ondernemers op het platteland

El Salvador

De microfinancieringsinstelling Cooperativa Padecomsmcredito de RL de CV (Coopadecomsmcredito) verstrekt leningen aan micro- en kleine ondernemers op het platteland.

Padecomsm, de voorloper van Padecomsmcredito, werd opgericht in 1984 als een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die financiële diensten aanbood in de departementen San Miguel en Morazán. Tien jaar later startte Padecomsm een klein kredietprogramma. In 2006 besloot de instelling om deze leenactiviteiten los te koppelen van de ngo en werd Sociedad Cooperativa Padecomsmcredito opgericht.

Padecomsmcredito is actief in het oosten van El Salvador en het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco Gotera. Er zijn filialen in San Miguel, Jucuapa, Corinto, El Transito en Jiquilisco (2015).

De coöperatie richt zich vooral op plattelandsleningen, ondanks het ongunstige economische klimaat waarin boeren werken en El Salvadors problemen met financiële criminaliteit. De organisatie denkt dat de MFI-markt het land kan helpen bij het terugdringen van fraude, corruptie en andere vormen van financiële criminaliteit. Bovendien ziet zij het ondersteunen van micro- en kleine ondernemers als de sleutel tot het opbouwen van een welvarende samenleving.

De coöperatie biedt zakelijke leningen (voor de aanschaf van goederen voor kleine winkels en kleine markten), leningen voor de dienstensector (garages die auto's en tractors repareren, kappers, loodgieters enzovoorts), landbouwleningen (voor de aanschaf van zaden, vee, enzovoorts) en hypotheken.

Cooperativa Padecomsmcredito de RL de CV is sinds 2007 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF