Satin Creditcare Network Ltd - Financiële ondersteuning voor vrouwengroepen op het platteland van India

Satin Creditcare Network Ltd

Financiële ondersteuning voor vrouwengroepen op het platteland van India

India

Het bedrijf Satin Creditcare Network Ltd (SCNL) is in 1990 in Delhi opgericht en biedt financiële diensten aan in steden en op het platteland in 10 staten in het noorden en midden van India via een netwerk van meer dan 160 filialen. SCNL focust zich op leningen voor vrouwengroepen op het platteland. In stedelijke gebieden verstrekt het bedrijf persoonlijke leningen.

Een van de redenen waarom Oikocredit SCNL ondersteunt is het goede beleid op het gebied van klantbescherming wat ervoor zorgt dat klanten niet meer lenen dan ze zich kunnen veroorloven. SCNL bekijkt zorgvuldig hoeveel klanten kunnen terugbetalen en gebruikt twee kredietbureaus om te voorkomen dat klanten meer dan een lening afsluiten. Groepsleningen worden verstrekt met een verplicht trainingspakket en de groepen worden nauwlettend gevolgd om te kijken waarvoor de leningen worden gebruikt. Daarnaast heeft SCNL een transparant prijsbeleid dat zowel online als op papier beschikbaar is.

SCNL heeft ook programma's voor financiële inclusie voor zelfhulpgroepen, doet liefdadigheidswerk, zoals noodhulp voor slachtoffers van overstromingen, voedseldistributie en gratis gezondheidscontroles in sloppenwijken en andere arme gebieden.

SCNL is sinds 2006 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF