Impact maken in de wereld?

Zet uw geld eerlijk aan het werk! Want ook u kunt bijdragen aan een beter leven van miljoenen mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Gewoon door uw geld te laten werken, in plaats van stil te staan.

Fair finance

Maak impact met uw geld

Oikocredit investeert in microkrediet, landbouw en duurzame energie. Zodat mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië zélf aan hun toekomst kunnen bouwen.

Meer over impact maken

U kunt meedoen door te beleggen

U kunt al beleggen in het Oikocredit Nederland Fonds vanaf 200 euro inleg of 10 euro per maand. Let op: loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie.

Starten met beleggen

SOCIAAL ÉN FINANCIEEL RENDEMENT

Dividend op uw belegging is mooi, maar voor de meeste beleggers telt vooral het sociale rendement. Het geeft een goed gevoel om ondernemende mensen een kans te bieden.

Meer over het rendement

Waarom beleggen in het Oikocredit Nederland Fonds

Oikocredit verstrekt leningen aan lokale partners met een sociale doelstelling. Via deze partners bieden we ondernemende mensen en groepen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika toegang tot passende financiële middelen. Dit zijn mensen die normaal geen toegang hebben tot leningen.

De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, (fairtrade) coöperaties, boerenorganisaties en kleine- en middelgrote ondernemingen.

Sinds de oprichting van het Oikocredit Nederland Fonds in 2002 heeft nooit een belegger ook maar iets van het ingelegde kapitaal verloren. 

Waarom Oikocredit

  • Een eerlijk financieel rendement

  • Een prachtig sociaal rendement

  • U kunt uw geld kosteloos opnemen

  • U doet al mee vanaf 200 euro inleg of 10 euro per maand

  • Nog nooit heeft een belegger iets van zijn inleg verloren

Laatste nieuws

Het verhaal van Clara: hoe Oikocreditpartner Génesis Empresarial Guatemalteken helpt om succesvolle ondernemingen te starten.

GEN-GT-066.jpg Met 9,6 miljoen euro aan financiering van Oikocredit geeft Génesis Empresarial mensen met lagere inkomens op het platteland van Guatemala toegang tot financiering en instrumenten die ze nodig ... lees verder

De impact van fair trade

AFSI-PE-006.jpg Vidal Córdova Garcia is koffieboer in Peru. Hij is 34 jaar en produceert al koffie sinds hij 16 is “Koffie is een traditie in onze familie. Mijn vader en mijn grootouders waren ook koffieboeren. ... lees verder

Meestgestelde vragen

  • Wat doet Oikocredit?

    Oikocredit verstrekt leningen aan 513 lokale partnerorganisaties met een sociale doelstelling, in zo’n 33 landen wereldwijd. Via deze partnerorganisaties bieden we individuen en groepen in lagelonenlanden, die normaal geen toegang hebben tot leningen, toegang tot passende financiële middelen.

    De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, kleine- en middelgrote ondernemingen, (fairtrade) coöperaties en duurzame-energie-ondernemingen.

    Meer vragen & antwoorden lezen
  • Wat is microkrediet?

    Microkrediet is het verstrekken van kleinschalige leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden om ze te helpen economische zelfstandigheid op te opbouwen.

    Meer vragen & antwoorden lezen
  • Hoeveel dividend krijg ik?

    Op uw belegging in het Oikocredit Nederland Fonds ontvangt u dividend. De hoogte van het dividend over het voorgaande boekjaar wordt elk jaar in juni bepaald, op de jaarlijkse ledenvergadering van Oikocredit International.

    Het dividend is lange tijd 2% geweest, maar in 2017 en 2018 was dit 1%. Over 2019 en 2020 werd het dividend (wegens de gevolgen van de coronapandemie) verlaagd naar 0%. In 2021 is er een dividend uitgekeert van 0,5%. Op basis van de jaarresultaten van 2022 hebben de leden van Oikocredit wederom ingestemd met een dividend over 2022 van 0,5%.

    Sinds 2021 wordt de beheervergoeding van het Oikocredit Nederland Fonds niet meer ingehouden op het dividend. Nu Oikocredit International dus een dividend van 0,5% uitkeert, krijgt u als belegger ook 0,5% dividend op uw belegging bijgeschreven.

    Op het dividend wordt geen belasting ingehouden. Meer informatie treft u in het prospectus en het essentiële-informatiedocument.

    Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen